Bedst under pres

Bedst under pres

Der er mange forskellige slags mennesker her i verden, også når det kommer til hvad der motiverer dem til at yde den bedste indsats og i det hele taget, til at flytte sig her i livet eller, til at lave om på det de ikke er tilfredse med. Mange af os trives bedst med sikkerhed og forudsigelighed i forhold til det som de mener er vigtigst for dem. Sådan er jeg ikke, jeg tilhører en anden gruppe, som slet ikke trives med sikkerhed og som bliver død i sværen af alt for meget tryghed. Der skal ske noget, for at jeg ikke dør indeni.

Det der sker

Jeg har en idé om at vi der har det på den måde, har særlig brug for adrenalin eller måske bare for at blive presset, før vi flytter os. For mit vedkommende er det meget udtalt, og det har det været så længe jeg kan huske. Jeg kan huske engang jeg hørte sætningen “jeg arbejder ikke bedst under pres, jeg arbejder kun under pres”. Det var en af mine venner der sagde det og han ramte sømmet midt på hovedet. Det er sådan jeg er, og åbenbart også sådan han er. Jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har været foran med skolearbejdet eller senere i livet, med at lave papers og andre opgaver på studiet. Det betyder ikke nødvendigvis at det jeg lavede var dårligt, jeg fik faktisk okay karakterer både i folkeskolen og senere i mit uddannelsesforløb, det handlede mere om at jeg ikke kunne, og stadig ikke kan, finde mit indre drive med mindre der er noget på spil. Kald mig doven, for det er jeg. Problemet med at motivationen er, at det man har sat sig for næsten ikke kan lade sig gøre er, at det er svært at planlægge langt frem i tiden på en fornuftig måde. Nogle ting, ting som man ikke vil gå glip af, kommer bare ikke og presser en af sig selv. For eksempel sidder jeg lige nu med tanker om, at jeg gerne vil udskifte min lejlighed med en anden ejerbolig, nemlig et hus. Sådan noget er en stor beslutning som man bør tage seriøs. Indtil videre har jeg kun surfet lidt rundt på en boligportal, nemlig boligportal.dk, men ikke gjort yderligere ved det. Det er ikke noget som jeg får sat min lejlighed til salg af, men der er jo ikke noget der presser på. Der er ingen grund til at flytte andet end at jeg har lyst til det og for sådan en som mig, er det sjældent lysten der driver værket. Men jeg ved at det kommer til at ske for min kæreste og hendes to børn flytter ind om en måned, så vil jeg tro at jeg bliver presset af støj, rod og mangel på plads. Til andre der har det som mig, vil jeg anbefale at bringe sig selv i en situation, hvor man er preset. Så skal der nok ske noget, selvom det der sker gør at du får travlt.

Bedst under pres

 

You may also like...