Drømmehuse

Drømmehuse

Jeg er inderst inde en øko tree hugger. Jeg bliver lykkelig hver gang jeg ser et økohus. Jeg vil så gerne have et sted at bo der er mit eget men på den anden side elsker jeg osse byen. Jeg kunne selvfølgelig købe en lejlighed andel eller ejer men jeg vil jo så gerne have et træhus, eller et domehus eller et jordskib.

 

Delvist selvforsynende

Jeg ved godt at hvis jeg køber en grund på landet og bygger mit eget økohus så vil det nok ikke koste mere end en lejlighed i byen. Jeg vil selvfølgelig få langt mere transport og jeg skal så nok osse have en bil. På den anden side kunne jeg nok spare en del på leve omkostninger. Jeg kunne få en mini vindmølle til at spare på strømmen. De fleste økohuse er bygget så varmen bliver godt fordelt og et klimaanlæg ikke er nødvendigt. Der er ofte osse virkelig godt solindtag fordi der er meget glas og fordi husene er placeret i forhold til solens bevægelse. Jeg ved ikke om solceller og jordanlæg kan betale sig men tanken er værd at holde i baghovedet.

Ydmere er for eksemplet jordskibet osse bygget med indendørs landbrugs fasciliteter. Så der kan helt sikkert spares penge på at dyrke fødevarer både udendørs og indedørs. Jeg regner ikke med at blive selvforsynende på indoor farming. Jeg ser det mere som nogle æbletræer og pæretræer udendørs måske et par nøddetræer men ellers kun ting der mest af alt kan passe sig selv. Træer skal beskæres men ellers ikke så meget igen i vedligeholdelse. Indendørs tænker jeg chili, bær, krydderurter og salater. Ting som jeg spiser meget af og er sundt men dyrt at købe i butikker. Hvor kartoffler, bønner og gulerødder og den slags ikke er dyrt i butikkerne. 

Siden det bliver engang ude i fremtiden så har jeg både tid til opsparing og til at finde et job hvor jeg kunne få et delvist hjemmearbejde eller måske selvstændig. Så er der mindre rejsetid. Så kunne jeg osse have en grund til at have et kontor med kontormøbler. Det har alle på landet. Så kan jeg trække mine møbler til kontoret fra fordi jeg ville være selvstændig og købe dem fra en kontorforsyning som lomax på lomax.dk

Det eneste der så er at frygte er at jeg kommer til at blive en isoleret kattedame med høns. Jeg er jo på landet. Hvorfor er det at vi ikke bygger de fede huse i stor skala. Så kunne jeg få begge dele. Der er vertikale skove på højhuse i Madrid og vist osse et par stykker i Asien. Jeg vil have et grønnere København og ikke kun i form af parker og et par strækninger med træer langs gaderne. Jeg vil have Åen på Åboulevarden tilbage. Flere cykelstier overalt. Parkeringsanlæg uden for byen og elbiler. Haver på tage og mure. En sundere grønnere og renere verden og for guds skyld mindre overforbrug. 

Drømmehuse

Det skal gøres klart at jeg ikke vil undvære computere og internet men jeg er sikker på at det er muligt at få begge dele uden at bo i en svinesti.

 

You may also like...