Er det tumpet at låne penge på nettet?

Hvis man følger lidt med på fjernsynet, så har man nok opdaget at hurtige online lån ikke ligefrem er det mest populære i verden. Hele det etablere borgerskab bestiller nærmest ikke andet end at kritisere den slags lån for at være for dyre, men er det virkelig så galt? Er det virkelig så tumpet at låne penge på nettet?

Er det tumpet at låne penge på nettet?Det vil jeg prøve at kigge lidt på her, så følg med hvis du også er i tvivl om du skal tage et lån på nettet eller ej.
Er det tumpet at låne penge på nettet?
Som udgangspunkt, så er det altid bedst at lade være med at låne. For uanset hvor billigt lån der er tale om, så koster det dig penge. Der er nemlig altid nogle renter og gebyrer der skal betales.

Det er kun hvis ÅOP (årlige omkostninger i procent) specifikt er angivet til at være 0% at det er gratis at låne. Lige så snart ÅOP er større end 0%, så vil det koste dig penge at låne.

Det betyder bl.a. at hvis et lån har en rente på 0%, så er det ikke nødvendigvis et gratis lån. Der kan stadig være en masse gebyrer der skal betales, hvorved ÅOP vil være større end 0%.

Du kan læse meget mere om ÅOP her: http://www.bovik.org/aop-et-kik-pa-hvad-aop-er-og-hvordan-man-beregner-aop/

Hvis du kigger på udvalget at lån på nettet, så bliver det hurtigt klar at der ikke er nogen lån der har en ÅOP på 0%. Dvs. at der ikke er nogen af lånene der er gratis.

Men det betyder ikke, at man så nødvendigvis skal lade være med at låne penge online.

I stedet, så mener jeg at man skal tage de saglige briller på og se på om det kan betale sig at tage et online lån ifht. et banklån. Det kan det nemlig hvis online lånets ÅOP er lavere end banklånets.

Når du sammenligner ÅOP skal du dog huske på, at man kun kan sammenligne ÅOP for lån på samme beløb og med samme løbetid. Det er meget vigtigt, da du kan komme til at snyde dig selv hvis du sammenligner lån hvor beløbet eller løbetiden ikke er den samme.

Da jeg sidst checkede, så kunne jeg finde adskillige online lån med en ÅOP på under 10%. Det er faktisk rigtig godt, da det bestemt også er muligt at finde dyrere lån med en ÅOP på 20-30% eller mere.

Om du kan få et banklån med en lavere ÅOP end 10% er et godt spørgsmål, men som udgangspunkt tror jeg det bliver svært. Men dermed ikke sagt, at du ikke bør prøve. Det synes jeg bestemt du bør gøre, så du kan få dit lån så billigt som muligt.

Hvis du kan stille sikkerhed for lånet, så står du iøvrigt bedre ifht. at få så billigt et lån som muligt. Jeg anbefaler derfor altid at du overvejer et boliglån, hvis du har en ejerbolig eller en andelsbolig. Et sådan lån vil nemlig næste altid være billigere end et forbrugslån.

Du kan se nogle af priserne på online lån her: http://www.bovik.org/

Udover disse priser, så kan du også selv prøve at søge lidt rundt på nettet og se om du kan støde på andre, bedre tilbud. Det kan være, da listen jeg linker til vist aldrig bliver helt komplet (der åbner og lukker nye lånefirmaer i ny og næ).

You may also like...

Skriv et svar