Et godt tilbud til dig….

Et godt tilbud til dig....

Normalt hader jeg at blive stoppet på gaden af sælgerere der vil prakke mig alt muligt på. Ligegyldigt hvilken organisation det er – den kan være nok så velmende eller fornuftig. Det er simpelthen ikke min kop te at blive afbrudt midt i det hele og spurgt om jeg “tænker på naturen”, “Ikke synes at det er synd for de børn der dør af sult”, “Kunne tænke mig at spare penge på mit mobil abbonnement”? Du kender sikkert selv typen. Nogle af dem er pågående, grænsende til det direkte agressive. Latterligt, lukkede spørgsmål som man næsten kun kan svare een ting på der tvinger een i såkaldt dialog med sælgeren der så kan starte sin salgstale – eller måske skulle jeg sige svada.

Så jeg tager en dyb indånding og bryder mine personlige grænser og svarer kækt, at Næh, jeg er ligeglad med naturen, de sultne børn kan jo få sig et arbejde – og jeg har så mange penge at jeg hellere vil have et prestige mobil abbonnement fordi jeg ikke aner hvad jeg skal bruge min løn til…..

Og selv om jeg selv synes at det lyder som om jeg er et skrækkeligt menneske så gør jeg det i rent selvforsvar – for at passe på mig selv, så at sige. For det er min erfaring at disse sælgere (eller facere som de også kaldes) overhovedet ikke vil mit bedste, men tværtimod vil voldproppe mig eet eller andet produkt ned i halsen som jeg i bedste fald slet ikke har brug for – eller i værste fald nærmest ikke kan slippe af med igen.

Et godt tilbud til dig....

Og egentligt er det synd. For selvfølgelig bekymrer jeg mig om naturen, forældreløse børn, naturkatastrofer og hvad ved jeg – og jo, jeg har fokus på min egen økonomi af nød, ikke af lyst vel at mærke. Men jeg gider ikke mobbes på min sociale samvittighed eller angst til at gøre som en dumsmart sælger vil have mig til at gøre.

Det er synd, fordi i slipstrømmen af pushy studerende – og jo, jeg har den største respekt for at de fleste af dem bare udfører deres arbejde som de bliver betalt for, og at vi alle skal leve – men der er meget forskel på hvor meget respekt de viser mig – så den gå begge veje.  Det er også synd fordi der indimellem rent faktisk ER gode tilbud som jeg risikerer at gå glip af fordi jeg med min påtagede kynisme selvfølgelig også blokerer de reelt gode tilbud væk. Så det er bare om at være på vagt. F.eks hørte jeg for nylig om sef.dk, der skulle sælge billig el fra Sydfyns Elforsyning i Svendborg. Men jeg valgte at undersøge sagen selv – i fred og ro derhjemme og det viste sig at det Svendborgske tilbud rent faktisk var rigtig, rigtig godt….

Så nu er jeg den nyeste, gladeste kunde – også selv om jeg ikke bor på Fyn – og så kan jeg bruge mine surt tjente penge på noget jeg synes er sjovt. More power to me.

 

You may also like...

Skriv et svar