Få en andel i en boligforening

Har du ikke lige planer om at bruge over en million kroner på et hus eller en lejlighed i byen, men stadig gerne vil have et sted du kan kalde dit eget, så kan en andelsbolig være en rigtig god måde at få det på.

Her køber du retten til at bo i en lejlighed i en forening, som du så også får indflydelse på, med hensyn til fælles beslutninger om området. Alt efter størrelsen og beliggenheden kan den komme til at koste mellem 50.000 og 500.000 tusinde, hvilket for langt de fleste vil kræve et lån.

Få en andel i en boligforening

Ønsker du sådan et lån til andelslejlighed, så findes mange måder at få det på, men den bedste er altid at kigge på, hvilke muligheder din egen bank tilbyder. I Nordea kan du for eksempel få et lånebevis og de har et enkelt lån til andelsboliger, som man kan lavere rente på, alt efter hvor god en kunde man er.

Kigger man derimod på lån til andelslejlighed i Danske Bank, så findes der her 3 forskellige muligheder, både med varieret og fast rente, om man vil have kredit eller pant i boligen for sikkerhed. En anden mulighed er at kigge på nettet, hvor EkspresBank, hvor man kan låne helt op til 300.000.

Renten ligger her på en 6-7 % hvilket ikke er så slemt som de dyre forbrugslån, men stadig en smule højere end du ville kunne få i banken. Til gengæld kan du på nettet få svar på om du må låne pengene inden for et kvarters tid, så det kan man også bare bruge til indikation på, om banken så vil låne en penge før man ringer til dem.

En alternativ mulighed

Med de renter vi ser i dag er der ingen tvivl om, at man kan føle sig snydt når man skal betale 6-8 procent i rente. Folk der vælger at købe en ejerbolig kan komme helt ned og betale under 1 procent i rente hvis de vælger et F1 lån.

Få en andel i en boligforening

Heldigvis er der en metode hvorpå at du kan komme til at gøre det samme. Det kræver dog, at dine forældre eller andre som har en ejerbolig er villige til at ville hjælpe dig.

Det der kan gøres er, at de optager et realkreditlån i den friværdi de har i deres bolig. Det kræver naturligvis at de har en friværdi der kan benyttes til formålet.

Det betyder at de kan låne pengene til den lave rente.

Herefter kan de så låne pengene til dig til en rente i aftaler nærmere. Hvis det er dine forældre du laver aftalen med, så kan det måske være at I kan tale om at få noget arveforskud med ind i aftalen også.

Tal eventuelt med en advokat eller en revisor omkring de tekniske ting i at lave sådan en aftale. Dem der har muligheden kan spare rigtig mange penge. Det kræver som sagt ”blot” at dine forældre eller andre venner med friværdi er med på ideen. De løber naturligvis en risiko og derfor skal det være nogen du har et godt forhold til og som stoler på dig.

You may also like...

Skriv et svar