Fast gæst på genbrugspladsen

Det er vist godt at man ikke skal reservere tid til at komme på genbrugspladsen. Eller tænk hvis man skulle ringe i forvejen og lige høre om der var plads til en selv, lige som med skadestuer og lignende steder. Sådan er det jo mange steder med nye regler for at man ikke bare må møde op. Jeg glæder mig så over at vores genbrugspladser stadigvæk er åbne for alle, vi skal faktisk ikke engang vise sygesikringskort eller noget for at komme ind på vores plads.

I øjeblikket går der jo næsten ikke en uge uden at jeg har været forbi pladsen og lige læsse en bil fyldt med gamle ting af. Vi har desværre hverken krog eller trailer, så når jeg skal på genbrugspladsen foregår det ved at jeg starter med at lægge bagsæderne ned. Så bliver der trods alt lidt sammenhængende plads i bilen. Derefter er det ellers bare med at pakke tingene strategisk rigtigt, så jeg ikke skal køre pladsen rundt flere gange for at komme af med alt vores skrammel. Men hvad er det så egentlig at vi kører så ofte på genbrugspladsen med?

Haveaffald

Der er ingen tvivl om at haveaffald udgør en stor del af vores affald om sommeren. I kommunen er vi desværre så uheldige at der kun bliver hentet haveaffald i det tidlige forår og sene efterår. Jeg synes ikke det er fedt at have en masse haveaffald liggende i måneder, så vi må selv køre det på genbrugspladsen. Når vi klipper hæk, fjerner buske og beskærer diverse planter, så bliver der virkeligt meget grønt affald ud af det. Vores kompostbunke kan kun klare en brøkdel af det og så er der jo ikke så meget at gøre. Jeg har dog skåret de største grene op så vi kan brænde dem af i vores bålfad, det hjælper trods alt lidt på det.

Nogle gange kommer der også en del jord som vi skal af med. Vi skal snart have gravet noget fiberbredbånd ned og selvom dele af arbejdet kan klares ved at skyde rør ind under græsplænen, så bliver der stadig gravet hist og her. Det bliver helt sikkert fedt med noget rigtigt bredbånd fra se.dk, så det gør ikke så meget at jeg lige skal arbejde lidt for at få det. Vores nuværende internet er 4G trådløst og det kan på ingen måde måle sig med hastighederne fra fibernet.

Fast gæst på genbrugspladsen

Pap m.m.

I dag tror jeg det lykkes mig at fylde bilen med næsten udelukkende pap. Kommunen vil gerne have at vi frasorterer pap og når jeg nu har fået nyt vinkøleskab, ny computerskærm og nye gryder som alle var pakket ind i rigeligt pap, ja så bliver der hurtigt til et fyldt bagagerum. Vi plejer så at kunne kombinere det med divser andre brændbare ting som bare skal smides i småt brændbart.

Gad vide om nogen har regnet på hvor meget benzin der bruges af alle de folk der kører på genbrugspladsen. Mon det ikke alligevel kunne betale sig at samle det hele på en stor lastbil. Både for økonomiens og miljøets skyld.

Fast gæst på genbrugspladsen

You may also like...

Skriv et svar