Fra væg til væg

Min datter har et dejligt stort værelse. Det er faktisk næsten 28 m2, en ren balsal, og ja – det har været sværet at indrette det, så det blev rigtig hyggeligt. Et mindre værelse er faktisk nemmere at stille noget op med. Hun fylder elleve år til foråret, og nu har vi fundet en god løsning. Vi har været inde på hjemmesiden www.byggestart.dk og fået et tilbud fra en murermester, så nu deler vi simpelthen værelset op i to. Der bliver et større værelse, hvor hendes seng, skrivebord og fjernsyn skal være. Derudover får hun et påklædningsærelse med klæde- og skoskabe, en hyggekrog med en god lænestol og alle hendes bøger. Den ekstra væg giver også mulighed for at få en rigtig lås på hendes værelse så hun kan få lidt mere privatliv. Hendes værelse ligger lige ved siden af opholdsstuen, og jeg regner med at det ikke går så længe før end hun ikke er specielt interesseret i at  jeg kan sidde i sofaen og følge med i alt hvad hun foretager sig inde på værelset. Som teenager får hun jo også brug for lidt mere space af hendes eget, og den ekstra væg kommer til at fungere som lydbarriere. Så jo, hun er da et forkælet enebarn, men også et barn der bliver forventet noget af, og som har pligter og sine helt egne udfordringer her ei tilværelsen. Livet behøver ikke at være nemt bare fordi at man er ung. Men jeg prøver at gøre det lidt sjovere for hende. Hun er jo min guldklump.

Fra væg til væg

Gør det selv – not

Jeg er bestemt ikke nogen gør det selv kvinde, og min kære ægtemand er om muligt endnu mere umulig end jeg er med et stykke værktøj i hånden. Vi kan ikke selv sætte en væg op. Med årene er vi blevet ganske ferme til at tapetsere – eller ihverfald kan vi godt sætte noget op, så det bliver pænt nok til at jeg gider se på det. Så jeg tør godt kaste mig ud i den del af opgaven, men selve opsætning og tilpasning af gipsplader, isolering, dørkarm, gericht og dør – ja det vil jeg langt hellere lade en kvalificeret fagmand om. Nogle gange kender jeg min begrænsning.

Fra væg til væg

Til gengæld kan jeg så meget andet. Jeg er ikek perfekt, men prøver at være en god mor, en kærlig hustru, og en stadig bedre kok. Jeg går på arbejde og tjener penge, og min familie får da mad hver eneste dag. Jeg er ikke verdens bedste til at spare op til alderdommen, men min mand og jeg har lovet at vi hjælper hinanden uanset hvad. Jeg ved ikke hvad fremtiden bringer, men jeg er tryg, varm og glad i forventning om at det bliver noget godt. 

Nu starter jeg ihvertfald med at gøre noget godt for mit hjertebarn, og så må vi tage den derfra. Hun kom til mig fra den anden ende af jordkloden, bare fo rat være min. Til låns, for evigt, i mit hjerte og gjorde mig hel.

You may also like...