Indkøbsseddel.

Inden jeg skal ud og købe ind, skriver jeg altid en huskeseddel, der står alt på, hvad jeg skal købe. Desuden har jeg fået fortalt, at hvis man skriver en liste, inden man går hjemmefra, kan man spare en del penge ved at planlægge indkøbene, og så skulle man ikke blive fristet til impulsindkøb. Som allerede sagt skriver jeg den pligtskyldigt hver gang, så ligger den klar klar, til jeg skal gå. For mig er der alligevel et par fejl  befængt hermed.

For det første glemmer jeg meget ofte at tage sedlen med. Det kunne måske afhjælpes, hvis jeg lagde den i min taske med det samme, men så får jeg jo ikke skrevet de sidfste ting på sedlen, som jeg som regel først kommer i tanker om i sidste øjeblik. Den anden ulempe for mig er, at jeg er let at lokke med gode tilbud, dejlig chocolade og et par spændende frugter eller friske bær. Så hvordan  nogle kan holde sig udelukkende til kun at købe det, der står på indkøbssedlen, er mig en gåde. Selvfølgelig er det værst, når sedlen liggger på køkkenbordet, og jeg står i forretningen uden den. Desuden er der en bager lige ved siden af. Hans kager er meget lækre, dog jeg kan godt ved ca hvert andet indkøb kigge den anden vej og bare stile lige mod udgangen i stedet for at besøge bageren. Så føler jeg mig som en helt, og lader være med at tænke på den eventuelle chocolade eller lignende, jeg allerede har købt ekstra supermakedet.

En dag hvor jeg igen havde glemt min indkøbsseddel  og stod ved kassen, hvor jeg lagde alle varerne op på båndet, lå der nederst i kurven min indkøbsseddel, troede jeg. Da jeg fik kigget nærmere på den, viste det sig, at det slet ikke var min seddel. Der stod på den ene side, hvad der skulle købes ind, men ikke mine indkøb, og på den anden side stod der: ” Kære Aase. Husk at bestille bredbånd hos sydenergi idag. Vi ses, Kaj”.  Det var altså ikke min seddel, og den var sikkert heller ikke beregnet for mine øjne, men nu havde jeg jo læst den, så jeg puttede den i lommen.  Jeg skulle nemlig også bestille bredbånd, det var endda et stykke tid siden, jeg havde besluttet mig til det, og her var det som om, at sedlen fortalte mig, at nu skulle det være.

Da jeg kom hjem bestilte jeg samme dag bredbånd. Jeg gik bare ind på se.dk, og mit bredbånd fra Sydenergi fungerer jo fint. Jeg sender Aase og Kaj en venlig tanke, selv om jeg ikke kender dem, eller nogen der hedder sådan, hverken Aase eller Kaj. Jeg har ikke sedlen mere, men måske var det bare skæbnen, der mindede mig om, hvad jeg havde lovet mig selv.  Så det var en god seddel, jeg fandt i bunden af indkøbskurven. Må lige tilføje, at jeg tænker så meget på den bestemte seddel, at jeg siden den dag hver gang har husket at tage min egen seddel med.

Indkøbsseddel.Indkøbsseddel.

You may also like...

Skriv et svar