Masser af sne

Masser af sne

Jeg skal da lige love for at vi har fået en pæn dyne sne. Fra at være et gråt og trist efterår så er det lige pludselig blevet en flot hvid vinter. Det startede jo perfekt med at sneen kom her i starten af december og lige kunne give den helt rigtige julestemning. Jeg elsker når der ligger en stor dyne sne på græsplænen og alle buskene er dækket af et fint hvidt lag. Det er faktisk imponerende hvordan sneen kan balancere i et flere centimeter tykt lag på nogle meget tynde grene. Flot er det i hvert fald og det hjælper da med til at komme i den helt rigtige julestemning her i december. På et tidspunkt bør jeg nok også lige undersøge om vi stadig har en kælk eller om den måske står hos mine forældre. Man bliver jo aldrig for gammel til at tage en tur på kælkebakken.

Isolering i kulden

Sne og kulde hører gerne sammen og jeg har da også set temperaturer omkring de minus 10 grader om morgenen. Det stiller store krav til husets isolering og her er vi desværre ikke så godt dækket ind. Huset som er fra starten af 70’erne er blevet bygget efter datidens standarder og det kan man jo ikke klandre nogen for. Isoleringsmæssigt lever det dog langt fra op til dagens standarder for hvor tykt lag isolering der skal ligge rundt omkring. Loftet har så lidt som 100 mm. og vi er da også enige om at der skal yderligere 200 mm. oven på. Om vi selv har tid til det er mere tvivlsomt her i december så vi har tænkt os at indhente nogle håndværker tilbud. At lægge Rockwool på loftet er ikke nogen helt lille opgave for der skal nemlig også bygges en ny gangbro. Samtidig så skal isoleringen jo ligge helt korrekt så vi undgår kuldebroer. Derfor vil jeg gerne have en fagmand til at hjælpe med opgaven.

henttilbud.dk har vi udfyldt med informationer om opgaven og så klarer de den næste del. Det vil sige at de sørger for at indhente op til tre tilbud fra kvalificerede fagfolk som giver deres bud på opgaven. Så kan vi sidde i ro og mag og gennemgå tilbuddene uden at være forpligtet til at vælge nogen af dem.

Decembertravlt

Udover at de skal klares isolering så har vi jo også den sædvanlige decembertravlhed. Aller først så skal der hænges Sirius tech-line lyskæder op i haven og det er jeg godt i gang med. Buske og træer har fået viklet lys i lange baner rundt om grenene og nu mangler jeg bare at hænge nogle snowdrops op i vores store birketræ. Det er nogle som jeg lige har købt og jeg glæder mig meget til at se hvordan de ser ud når de kommer op. Julepyntet er også blevet taget ned fra loftet og det skal hænges op i løbet af de næste par dage. Vi plejer gerne at købe lidt ekstra julepynt hvert år sådan at vi køber lidt men af god kvalitet. Hellere det end en masse billigt skrammel.

Masser af sne

You may also like...

Skriv et svar