Midt i livet

Midt i livet

“Et hundetegn“? Jeg undertrykte en fnisen og så røg det ud af mig – jamen søde ven, hvorfor vil du have sådan eet,  du er jo ikke nogen hund! I samme øjeblik ordene kom over mine læber fortrød jeg. Udtrykket på min store 14-årige søns Jens Oles ansigt forandredes og jeg kunne se at han lukkede helt af.

“Undskyld, skat – jeg blev bare overrasket. Kom nu, fortæl mig om det”. 

Jens Ole er i en svær periode. Jeg elsker min dejlige søn over alt – men jeg er ikke blind for at han er vred – meget vred. Og jeg ved nogle gange ikke hvad jeg skal stille op med ham. Eller mig selv. Nogle gange er jeg bange for at vi glider fra hinanden. Han bliver sværere og svære at styre og nå ind til.

Midt i livet

Jeg ved, at jeg har begået mange fejl med Jens Ole og hans søskende mens de voksede op. Jeg blev gift meget ung – mest fordi mine forældre ønskede det. I starten var alt lykke og fryd. Jeg blev hurtigt gravid og fødte min store søn Svend Henrik. Nu var vi en rigtig kernefamilie med rækkehus, dejlig hund og baby. Jeg græd af glæde – nu kunne livet da ikke blive meget bedre troede jeg. 

Men kort efter startede problemerne for alvor – min mand kom senere og senere hjem om aftenen. Hans humør ændrede sig, og ikke til det bedre. Jeg overvejde om han mon havde en affære, og i min ungdoms naivitet forsøgte jeg hårdere og hårdere at holde på ham. Men mere og mere stod det mig efterhånden klart hvad der var problemet. Harry havde et alkoholproblem. Et alvorligt alkoholproblem. 

Jeg blev hos ham i nogle år. Vi fik yderligere en dejlig datter Rikke – og så brast ballonen. En nat Harry kom beruset hjem sent om natten og ville slå mig vidste jeg at det var slut. Jeg måtte væk. NU.

Det var en hård tid efter jeg blev skilt fra Harry. Han fortalte til vores respektive familier at bruddet var min skyld, at jeg havde haft flere affærer. Det var selvfølgelig løgn – men da Harry altid har været charmerende og udadvendt troede de desværre mere på ham end på mig.

Jeg tav, bøjede hovedet og koncentrerede mig om mine børn og min karriere.

Jeg mødte en ny mand, Henrik – og nu havde jeg fundet lykken troede jeg. Sammen fik vi Jens Ole, men desværre gik også dette forhold i stykker. I sidste ende tror jeg at begge havde for travlt med vores arbejdsliv til at holde sammen.

Så i lange perioder har Jens Ole ikke haft kontakt til sin far. Min nye mand Peter, som jeg har været sammen med i nu 10 år er og bliver den eneste ene for mig. Jeg er glad og taknemmelig for at jeg endelig har fundet fred med mig selv og har ro på tilværelsen.  Peter er på så mange måder som en far for Jens Ole at jeg ind imellem kan føle mig helt udenfor deres mandeforhold. Men jeg prøver – for jeg elsker jo min store dejlige søn.

 

Midt i livet

You may also like...

Skriv et svar