Mine fede ferier

Jeg har været på rigtig mange ferier i mit liv, og det er når jeg er på ferie, at jeg virkelig føler at jeg lever. Jeg mener selvfølgelig ferier i udlandet og ikke dem, hvor man bare bliver derhjemme og laver ingenting.

Med Familien

Da jeg var barn, var det i sagens natur ferier med familien, det handlede om. Vi var sådan nogle der tog på bilferier, selvom de biler vi havde, oftest var meget gamle og slidte. Jeg tror faktisk at vi har været i stort set alle lande i Europa, selvfølgelig med undtagelse af dem der dengang var lukkede, det gamle østeuropa. Vi snakker 1980erne her. Når jeg sidder og tænker tilbage, er der rigtig mange oplevelser fra de ture, som jeg ikke vil være foruden. For eksempel dengang hvor vi var i Jugoslavien, lige inden der blev borgerkrig. Vi kørte rundt oppe i bjergene i vores totalt smadrede gamle Ford Escort, på så smalle veje, at det er et under at vi ikke kørte ud over skrænten. Jeg kan huske engang hvor vi holdte en pause midt ude i ingenting, og så tod der pludselig en kæmpe flok børn, som var så fattige at de ikke engang havde sko på. Den endte med at vi forærede dem stort set alt hvad vi ejede. På vej ned fra bjerget, mødte vi en masse mænd der gik rundt med geværer. Det var fordi der var ved at opstå borgerkrig i landet, men vi kom heldigvis ud derfra, inden det gik helt galt.

En anden oplevelse jeg husker, var dengang vores gamle bil gik fuldstændig ned i Spanien. Det endte med at min far solgte den til en lokal skrothandler og vi måtte finde en anden måde at transportere os selv og alt vores bagage hjem igen. Det var ikke så nemt at finde en udlejningsbil i Spanien som man kunne aflevere i Danmark, så det endte med at vi tog toget hele vejen hjem fra Barcelona. Sikke en tur!

Vi var også i Italien en del gange, min mor var helt tosset med italiensk kultur, så det var ikke badeferier. Jeg kan huske at vi børn blev slæbt rundt på samtlige museer i landet, ligesom alle kirker og gamle bygninger, var noget som vi bare skulle besøge. Så i en alder af ti, vidste jeg alt det der ikke er værd at vide, om italiensk kunst og kultur.

På ferie selv

Efter at jeg er blevet voksen, har jeg været på mange ferier, sammen med venner og kærester. den første tur jeg var på alene, var til Mallorca sammen med en god ven. Det var en ferie, der bestod af tre ting; solbadning, druk og mad. Jeg har også været på rhodos, hvilket er et af de smukkeste steder jeg kender i europa. USA har også været et rejsemål, jeg og en van var på den store biltur derovre for fem år siden. Som HC Andersen skrev: “At rejse er at leve”, jeg er helt enig. Min næste rejse skal være til Asien og jeg glæder mig helt vildt meget.  

Mine fede ferierMine fede ferier

You may also like...

Skriv et svar