Optage lån via sms og online services

Optage lån via sms og online services
Alt i vores dagligdag bliver mere og mere digitalt og online; jobansøgninger, pengeoverførsler, kommunikation, og selvfølgelig også optagelse af lån, enten via sms eller over nettet.

Et sms-lån er et lån, hvor aftalen om lånet foregår pr. mobiltelefon vha. sms-beskeder, og på denne måde hurtigt derfor hurtigt kan gennemføres. Navnet sms-lån antyder, at oplysningerne mellem låntager og -giver altså udveksles gennem de populære telefonbeskeder.

Den type lån, man kan få gennem sms, er forbrugslån på mellem 1000 og 50.000 kroner – fordelen er, at lånet gennemføres på meget kort tid, uden at man skal bruge tid på at gå ned i banken og få det ordnet. Helt konkret foregår det ved, at man sender en besked med en kode til lånudbyderens telefonnummer, hvorfor man modtager en ”sms-kontrakt” på, at man accepterer at tage et lån via kommunikation gennem mobiltelefonen. Denne besvarer man og accepterer betingelserne, samtidigt med at man sender sit kontonummer med i beskeden, hvorefter pengene vil stå på kontoen mellem 15 minutter og et døgn efter anmodningen.

Som nævnt er der altså ingen krav om sikkerhed eller oplysning om formålet med lånet som ved typiske forbrugslån – hvis der er, er de at finde på sms-lånudbyderens hjemmeside sammen med betingelserne.

Ulempen ved sms-lån er, at de er noget dyrere end normale forbugslån, og faktisk end næsten alle andre former for lån. Selvom lånet ikke kan fås på nogen nemmere måde end over sms, skal man huske på, at man betaler ekstra for denne øjeblikkelige handling og fleksibilitet, hvilket man altså skal tage med i vurderingerne. Alternativet er at gå ned i banken og få et forbrugslån, hvor der så kan gå en eller 2 dage, før pengene står på kontoen, men til en billigere pris.

Som ved sms-lån er udnyttes de teknologiske efterhånden til fulde, når det kommer til at tage lån, og i denne henseende kommer man ikke udenom det at kunne tage online-lån på nettet. Derfor er der ingen tvivl om, at fremtidens lån kommer til at blive taget på nettet.

Optage lån via sms og online services
Efterhånden som bankerne får øjnene op for fordelene ved at digitalisere udlånsprocessen og lægge den på nettet, bliver flere og flere af de tids- og ressourcekrævende procedurer ved manuelle fysiske lånmøder reduceret. Arbejdsgangen ved lån foregår dermed online, hvor det eneste, der skal gøres på den gammeldags måde, er, at den udfærdigede kontrakt skal skrives under og sendes fysisk – hvilket på et tidspunkt også bliver digitalt vha. fx Digital Signatur, men altså ikke er det endnu.

De informationer, man oplyser på nettet, når man vil have et lån, er sit fulde navn, adresse, cpr og kontooplysninger, størrelsen på lånet og dets ønskede løbetid, samt i de tilfælde, hvor det er nødvendigt, hvad pengene skal bruges til.

Som ved normale forbrugslån går der ved online-lån oftest et par dage, før pengene er på kontoen, og størrelsesordenen er typisk den samme som ved forbrugslån, altså mellem 1000 og 50.000 kr.

Mere konkret foregår en online-lånansøgning ved, at man indtaster ovennævnte oplysninger i en formular, afventer, at udbyderen vender tilbage indenfor nogle timer i åbningstiden, svarer på eventuelle spørgsmål fra udbyderen og modtager en kontrakt, der skal skrives ud, underskrives og sendes fysisk tilbage til udbyderen. Når man har gjort dette, går der altså et par dage, før pengene er indsat på kontoen.

Det er en god ide at undersøge markedet og kigge på de forskellige former for online-lån, man kan tage; kig på renterne og ÅOP, læs kontrakterne og sammenlign udbyderne. Som med alt andet, så jo mere research du laver, desto mindre risiko har du for at komme til at spilde dine penge.

You may also like...

Skriv et svar