Sådan mister du ikke hørelsen

Sådan mister du ikke hørelsen

Når vi går rundt herhjemme så er der mange ting der støjer mere end vi lige regner med og det går ud over hørelsen i det lange løb. Det er ikke så underligt at folk bliver yngre og yngre før de får dårlig hørelse, så derfor kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved at benytte høreværn hver gang du er ude og arbejde med noget støjende, som en græsslåmaskine eller hækkeklipper.

Sådan mister du ikke hørelsenEn smart teknologi som for længst er blevet implementeret er højtalere, hvilket gør at du kan få høreværn med radio når du arbejde. Det gør at de par timer du går ude ikke går så langsomt som ellers. Du kan få den slags høreværn i en del forskellige modeller og prisklasser, alt efter hvilke der passer til dig og hvor meget du skal bruge dem.

Går du bare derhjemme og har brug for noget til græsslåningen og et par hækkeklipninger om året, så kan du sagtens gå ned i Silvan og få et standard sæt høreværn med radio til 200 kroner. De lever op til alle krav og gør det udmærket. Til gengæld hvis du arbejder længe og også har brug for dem på arbejdet så er den klare testvinder DeWalt Dual Pro. Prisen ligger på hele 2100 kroner, men så får du også det hele og mere til. Udover radio kan du nemlig tilslutte din telefon og dermed snakke med chefen og andre der ringer til dig mit i arbejdet via mikrofonen i høreværnet. Samtidig kan alarmer fra maskiner omkring dig gå ind og slukke for radioen så du bliver opmærksom på dem. Gå rundt og prøv nogle forskellige modeller og find et sæt der sidder godt på dig.

<h2>En kedelig historie</h2>
Det kan godt være at du ikke mener at du har brug for høreværn når du arbejder med maskiner eller andre ting der støjer meget, men jeg kan fortælle dig en kedelig historie som måske kan få dig på andre tanker. Sagen er nemlig, at jeg har en bror der altid har været meget musikinteresseret. Han har spillet flere instrumenter og elsker at gå til klassiske koncerter.

Sådan mister du ikke hørelsenI forbindelse med opbygning af sit hus skulle der brækkes nogle betongulve op. Det krævede blandt andet et trykluftsbor og selvom det ikke var ham selv der gik og gjorde arbejdet, så opholdt han sig alligevel i nærheden i forbindelse med andre ting der skulle laves og den konstante støj gjorde, at han mistede en del af sin hørelse. Det betyder ikke, at han er døv, men han skal i dag anstrenge sig mere for at følge med i samtaler og han har ikke længere den store fornøjelse af de klassiske koncerter da han ikke længere er i stand til at høre de mange nuancer der er.

Nu er du måske ikke til klassisk musik, men det kan være at du kan lide at se film eller høre andre former for musik hvor det vil være en god ide at have sin fulde hørelse. Så husk nu for dælen at få høreværn på så du ikke kommer galt af sted. Det kræver så lidt.

Sådan mister du ikke hørelsen

You may also like...

Skriv et svar