Sommer og eksamenstid

Sommer og eksamenstid

Sommeren står i eksamenernes tegn. For de studerende på diverse gymnasier og handelsskoler skal dette munde ud i at få en hue på hovedet. Selvom det er mange år siden jeg selv stod i den situation, kan jeg stadig huske det så tydeligt som i går.

Hold dig opdateret på de sociale medier

Sommer og eksamenstid

I over en måned, har jeg på de sociale medier som Facebook og Instragram, set hvordan mine bekendte har bøvlet med eksamener. Mange af mine bekendte er fra universitetet, men jeg kender også nogle som går på gymnasiet for tredje år. Derfor er det særlig sjovt at følge dem igennem eksamenerne. Der er rigtig mange ting som man genkeder fra sin egen tid. For eksempel var der en som skrev på sin Facebook profil, at han skulle til fysik-eksamen og at han var så nervøs. ”Det må briste eller bære” skrev han. I sin tid var jeg også oppe i fysik og jeg var også rigtig nervøs. Dog kom jeg igennem det helskinnet og jeg fik karakteren 10. Akkurat det samme senarie var det for min ven. Han skrev senere på dagen at han klarede sin eksamen med et imponerende 10 tal. Derefter havde han planlagt at læse op til oldstidskunstskab, som var hans næste eksamen. Dér blev jeg bare glad for at jeg har overstået min gymnasietid, for oldtidskunstskab var absolut ikke et fag jeg brød mig om.

Nu hvor alle eksemerne er overstået – både for eleverne på diverse gymnasier/handelsskoler men også for de studerende på universiteterne – er det blevet tid til at fejre ferie. Det betyder for gymnasie- og handelsskoleeleverne at der skal festes i en hel uge. I studenterugen er der aldrig stille i gaderne. Om det er mandag eller søndag aften, er de studerende der for at fejre deres ferie. Og det gives der selvfølgelig også fuld tilladelse til, efter de har knoklet så meget med eksemerne.

Dengang jeg selv blev student blev der festet på livet løs. Min sidste eksamen var om tirsdagen, og siden den dag blev der festet konstant helt til søndagen. Sammen med studenterhuen får man også en lang liste med ting som man skal lave som student. Blandt disse regner skal man hoppe i havet med huen på. Så har men lov til at klippe en bølge i huen i et bestemt læderbånd. Derudover må man vende hatten når man har været vågen i 24 timer. Ligesom disse regler er der mange flere regler som man kan vælge at følge.

Pas på tænderne

Ligesom man kan vælge at følge de regler som følger med at være student, kan man også følge tandlægernes anbefalinger. Min tandlæge har for nylig anbefalet mig at få fjernet mine visdomstænder. Med tiden kan de nemlig forårsage problemer i munden. Derfor kan det betale sig at få dem fjernet med det samme. Jeg har kun nemlig lige fået dem og har da også døjet med dem, imens de har været på vej op. Det klør helt vildt i munden når sådan nogle tænder kommer frem. 

You may also like...

Skriv et svar