Sunde snacks og nødder

Sunde snacks og nødder

Jeg har altid spist meget slik, og jeg har svært ved at holde mig fra de søde sager. Derfor prøvede jeg for nylig at finde en form for snack, som ikke er alt for usund, men måske endda ligefrem sund. Mine børn spiser også meget slik, så jeg tænkte, at det var på tide for os alle at prøve det af. Det går nemlig ikke bare at forbyde sig selv snacks, for af erfaring ved jeg, at dette kun kan holde i et par dage. Når man er vant til at få sukker, kan det tage lang tid for hjernen at vende sig til andet.

Jeg gik ned i den lokale helsebutik for at spørge dem tid råds, siden de altid har en masse alternativt liggende på hylderne. Ekspedienten viste mig forskellige barer med nødder og honning, og jeg købte et par stykker. Disse blev børnene ret vilde med, og der er da i hvert fald mindre sukker i end i en regulær bar. Ekspedienten gav mig også den idé, at man kan hælde lidt lakridspulver ud over mandler og rosiner. Dette har jeg siden gjort, når jeg har været lækkersulten, og det smager altså ret lækkert. Når jeg for alvor føler mig sukkerkold, tager jeg så et glas saftevand, i stedet for at spise en masse slik. Min kat tigger også tit efter mad, og jeg giver den så kattemad fra Olivers.dk.

 

Nødder

Udover mandlerne, spiser jeg faktisk ret mange nødder for tiden, og det er en sund og lækker snack at have med på arbejdet. Jeg har også altid brugte mange nødder til min madlavning. Jeg læste første gang om nødders sunde virkning på IFORM.dk. Pinjekerner er nok den nød, jeg bruger mest til aftensmaden. Jeg rister dem og putter dem i pastasalat og salater generelt. Pinjekernen er rig på mineraler, og der er også masser af B-vitaminer i den. Pistacienødder er mere snack nødder, og vi har den tit liggende fremme blandt chips og oliven, når der er gæster på besøg. Min datter elsker hasselnødder, så dem køber jeg ofte til hende, selvom smagen efter min mening er lidt kedelig. Min ynglings nød er nok valnødden, som er en nød, man ser meget i forbindelse med slik – som pynt på konfekten f.eks. Det gode ved denne nød er, at den er sprængfyldt med omega 3. 

You may also like...