Torden og lynild

Så skal jeg godt nok love for, at Gud åbnede sluserne i nat. Først regnede det kraftigt og så blev det vist afbrudt af et skybrud – ledsaget af en masse nærgående lyn og torden. Det var dejligt at få renset luften, for i går var det ret trykkende. DMI havde da også sagt, at det ville nok ville blive den sidste gode sommerdag i denne omgang. Derfor besluttede jeg i går, at vi skulle udnytte det gode vejr til at grille. Med udsigterne var det uklart, hvornår vi ville få chanchen igen. Familien vidste intet, men blev glad over udsigten til lidt god mad fra Weberen. Selv om jeg startede i god tid, så blev klokken nu alligevel mere end forventet før vi kunne spise. Vejret var dog stadig godt.

Det gode ved at det tordner og regner om natten er, at så er det sjældent at man har brug for at benytte sin computer og sit bredbånd fra se.dk. Så gælder det om at sove og samle energi til næste dag. Jeg ved ikke om det er et levn fra gamle dage, hvor man hverken måtte telefonere eller bruge andre elektriske apperater i tordenvejr. Uanset hvad, så sidder den formaning så dybt i mig, at jeg ikke sidder og bruger computeren, når det tordner. Nu er jeg så heldig, at hvis jeg skal se noget vigtigt på nettet, så kan jeg bare bruge min telefon eller min Ipad. Jeg kan forestille mig, at der skal et mere end almindeligt lyn til for at slå disse enheder ud, når de ikke er i stikkontakten.

Man har jo hørt frygtelige historier om, hvordan flammer og lyn er stået ud gennem stikkontakten. Jeg kan dog forestille mig, at det er historier fra gamle dage, som bare er blevet vildere og vildere. Når det så er sagt, så kan jeg huske at min arbejdsplads for mange år siden fik et “direct hit” af et lyn. Det gik lige ned i bygningen, hvor jeg arbejdede. Der skete som sådan ikke noget med bygningen. Til gengæld var vores EDB ikke så glad for det. I løbet af de næste måneder døjede vi med forskellige udfordringer, som i den grad gjorde vores hverdag mere bøvlet. Men det er da også første og eneste gang, at jeg selv har oplevet, hvad en omgang torden og lynild kan gøre.

Torden og lynild

De senere år har vi fået en del skybrud med masser af vand i kældre og oversvømmede kældre. Der er nu stadig et stykke vej til de regnskyl, som jeg oplevede på Bali for mange år siden. Regnsæsonen var egentlig overstået, men det havde regnen åbenbart lige glemt. for der blev sluserne – de helt store sluser åbnet og regnen fossede ned. Sådan var det i nogle timer og så klarede det op igen. Et fantastisk naturfænomen. Disse regnskyl gav en god forklaring på, hvorfor kantstenene i byen var mindst dobbelt højde af en almindelig kansten. Men med de vandmængder, som kommer i regnsæsonen skal de jo også være dimensionerede til det.

Torden og lynild

 

You may also like...

Skriv et svar