Undgå stress på arbejdet

Det er altid lækkert at tage lidt fri fra arbejdet for at kunne stresse fuldstændig af i en periode. Det kan være en super god ide at gøre, eftersom at man kommer til at få en helt ny energi, som man efterfølgende vil kunne brænde af på arbejdet, hvilket igen ville komme godt tilbage til din chef, som måske ikke er så meget for det.

Noget som du dog lige skal have tjekket inden du bare tager fri er forholdende omkring ferie på arbejdet og løn i forbindelse med ferie. Der kan godt være nogle forskellige regler fra sted til sted og alt efter hvilket fagforening der er tilknyttet, hvilket vil stå i din ansættelseskontrakt.

Det er ikke helt uvæsentligt om du kan få løn når du skal af sted og det kommer også an på, om det er noget ferie du er berettiget til eller noget som du skal spørge om lov til.

Men lykkedes det at komme af sted, så skal ferien også bare udnyttes til det fulde og det bedste du kan gøre for dig selv er at ordne alle de ting der går og trykker. Grunden til at man er stresset er ofte både fordi at der er knald på arbejdet og at der er nogle ting som bliver skubbet i baggrunden derhjemme.

Brug derfor din ferie på at få ordnet de ting på huset der skal, alle de papirer der skal sendes af sted og eventuelt arbejde lidt på dit forhold med din partner. Lykkedes det at få det hele i orden, eller i hvert fald til du er tilfreds, så kan du tage ud og rejse resten af tiden. Når du så kommer tilbage, gør det ikke noget at arbejdet er stressende, for du kan altid slappe helt af når du kommer hjem.

Ikke lige let for alle

Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort og når man er på kanten af stress, så er det vigtigt at lytte til alle signalerne. Mange kender ikke signalerne da de ikke har prøvet at få rigtig stress og derfor opdager de det for sent.

Undgå stress på arbejdet

Jeg kender (desværre) selv et par stykker som har været gået ned med stress fordi arbejdspresset blev for stort og de havde ikke mulighed eller evnerne til at sige fra i tide. Der er en stolthed der gør at mange kæmper videre til punktet hvor filmen knækker helt.

Det store problem ved at gøre dette er, at du stort set aldrig får muligheden for at komme tilbage på fuld styrke igen. Det at have været gået helt ned med stress vil altid ligge i baghovedet og du bliver angst for at det kommer til at ske igen.

Så hvor man før ikke var opmærksom nok, så bliver man pludselig over-opmærksom og kommer måske til at sige fra meget tidligere end det egentlig var nødvendigt. Selvfølgelig kan man ikke skære alle over en kam, men det er der noget der er værd at tænke over og arbejde med. Uanset hvem man er og hvor stærk man tror man er.

Undgå stress på arbejdet

You may also like...

Skriv et svar