Ventetid

Ventetid er tid, der skal fordrives. Det er et mærkeligt hul i tiden, ligesom et venteværelset også er et mærkeligt mellemrum, noget der kun er til som en mellemstation mellem to andre ting. Selvom ventetid normalt forbindes med noget negativt, kan man også få noget ud af den. Man behøver ikke bare sidde rastløst og vente på at komme videre til noget nyt. Jeg har meget ventetid i forbindelse med transport med DSB til og fra arbejde, men også når jeg besøger venner rundt omkring i landet i weekenderne.

 

Ventetid

Brug tiden fornuftigt

Jeg bruger tiden på at få lavet nogle af de ting, jeg ikke lige får tid til i løbet af ugen. Det kan f.eks. være at læse en god bog. Transporttid er perfekt til dette, da der ikke er noget til at distrahere en, når man sidder i et tog, udover når kontrolløren lige kommer forbi. Så synes jeg virkelig, at jeg kan koncentrere mig omkring det, jeg er i gang med. Der er ikke nogen steder man skal være, eller nogle andre overspringshandlinger som ens omgivelser ligger op til. Man kan bare kigge ud af vinduet og så læse.

Man kan også bruge transporttiden til at få ordnet praktiske ting. I dag i toget fik jeg ordnet forskellige ting, for eksempel fik jeg skrevet til SE.dk.

 

Ventetid og musik

Ventetid

Ventetid, som f.eks. i tog, er også god tid til at få lyttet ordentligt til noget musik. I hverdagen kører musikken som baggrundsstøj, og man får aldrig til fulde nydt numrene. Når man sidder og venter i f.eks. et tog, har man god mulighed til for alvor at lytte efter den musik, man hører. Jeg kan godt lide at lytte til musik på denne måde. Noget musik kan nærmest bringe en i en meditativ tilstand, og man slapper for alvor af. Så kan man lukke øjnene og glide ind i musikkens verden. Jeg laver også sommetider selv musik på computeren, når jeg venter. Jeg har et par gode høretelefoner, så jeg kan høre detaljerne i musikken på trods af larm fra tog eller menneskesnak. Transporttiden bruges også på andre kreative udfoldelser. Jeg sidder ofte og tegner i min notesbog eller skriver de tanker ned, der falder mig ind. Jeg tegner ting, jeg ser udenfor vinduet og folk ude på perronerne. Det er ikke nogle mesterværker, det er mere bare en måde at slappe af på. Når blyanten skribler over papiret, føler jeg mig meget afslappet. Sommetider sidder jeg bare og laver små kruseduller, mens jeg kigger ud på naturen, der suser forbi. Det lyder måske kedeligt, men i en travl hverdag er det en tiltrængt kedsomhed.

Lige nu sidder jeg og venter på min kæreste, som skal hente mig i Kalundborg. Ventetiden bruger jeg på at læse i bogen ”Alfabet” af Ingen Christensen. Det er digte, og et eksempel på Ingen Christensens systemdigtning. Hun snakker om ting, der findes i verden i alfabetisk rækkefølge. Det giver en følelse af, at alle verdens fænomener bliver puttet i systemer. Det minder mig om, hvordan mennesker kategorisere alting. Vi inddeler ting i grupper. Måske er det dét, som Ingen Christensen prøver at sætte fokus på.

You may also like...